PLANIFICACIÓ
STELLARIUM: Planetari gratuït de codi obert desenvolupat per Fabien Chéreau. Ens mostra una visió realista del cel que podem veure en qualsevol data i hora i des de qualsevol ubicació.
També ens permet veure el camp de visió (FOV) que tindrem amb un telescopi i càmera determinats per tal de poder planificar la nostra sessió d'astrofotografia.
És un programa molt intuitiu i multiplataforma.
CARTES DU CIEL: Completíssim atles del cel gratuït desenvolupat per Patrick Chevalley. Ens permet veure la posició de tot tipus d'objectes i també controlar el telescopi mitjançant la plataforma ASCOM.
SKY VIEW CAFÉ: Planetari on line gratuït desenvolupat per Kerry Shetline.
CALSKY: Pàgina web desenvolupada per Arnold Barmettler que ens permetia conèixer les òrbites dels principals satèlits artificials i sobretot utilitzat per planificar els transits davant el Sol o la Lluna amb total precisió.
L'any 2020 aquesta web va cesar la seva activitat.
ISS TRANSIT FINDER: Tot i que no ho he provat mai, sembla la millor alternativa a la desapareguda CALSKY per calcular els transits de la ISS, TSS i HST i que signa Bartosz Wojczyński & PTMA.
HEVANES ABOVE: Lloc web desenvolupat per Chris Peat dedicat a la predicció del pas de satèl·lits artificials i altres esdeveniments astronòmics.
SKY-MAP.ORG: Mapa espacial interactiu que ens mostra el cel vist per diferents telescopis, amb cercador d'objectes i milers d'imatges d'aficionats.
ACCUWEATHER: Lloc web per consultar previsions meteorològiques fundada originalment per Joel N. Myers.
METEOBLUE: Interessant lloc web per consultar previsions meteorològiques enfocada a aplicacions tan diverses com l'agricultura, aviació i esports
entre les que destaquen les previsions del seeing astronómic, imprescindibles per fotografia planetària.
AUTOGUIATGE
MAXIM DL: Excel·lent software de Cyanogen que ens permet gestionar el control del telescopi, adquisició d'imatges, autoguiatge, pretractament, etc.
L'únic inconvenient és que es tracta d'un programa una mica car, però jo sempre he utilitzat una versió de prova totalment operativa que actualment ja no està disponible.
PHD Guiding: Software lliure d'autoguiatge desenvolupat inicialment per Craig Stark. Tot i ser molt senzill i intuitiu a mi mai em va acabar de funcionar bé amb la meva muntura.
Veig quan escric aquestes linies que hi ha una versió PHD2 que segurament ha sofert moltes millores però de la qual no puc opinar.